İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan İl Valilikleri açık olan pozisyonlar için bekçi alımları yapmaya başladı. Buna göre geçtiğimiz sene ortalama 7 bin civarı bekçi alımı yapıldı ve bu sene de aşağı yukarı 7 bin kişilik alım yapılması beklenirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklama yapıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 10 bin kişilik bekçi daha alınacağı ve toplam 17 bin bekçi alımı yapılacağı belirtildi.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

İl Valilikleri açık olduğunu tespit ettiği bekçi pozisyonu kadar alım yapacak olup alımların bir anda yapılması beklenmiyor. İl Valilikleri tarafından farklı tarihlerde ilanların yayımlanabileceği düşünüldüğü için şu anda alımların hangi tarihte bekleneceği sorusunun net bir yanıtı bulunmamaktadır. Bu sebepten ötürü adayların 17 bin bekçi alımı ilanlarını öğrenebilmek için www.isinolsa.com sitemizi takip etmesi gerekmektedir.

Geçtiğimiz dönemlerde yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler KHK ile bekçi alımına ilişkin yeni şartların belirlendiği belirtilmiş ve aranan şartların lise düzeyinden ilkokul düzeyine çekildiği belirtilmişti. Yani ilerleyen dönemlerde yayımlanacak olan ilanların ilkokul seviyesinde yayımlanması ön görülmektedir. İlanlar yayımlandığında sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

İLAN YAYIMLANDIĞINDAN HABERDAR OLMAK İSTER MİSİNİZ?
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı İndirin
Sosyal Medyadan Bizi Takip Edin