İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı bilindiği üzere bir süredir en az ilköğretim mezunu lojistik sınıflı uzman erbaş ve uzman çavuş alımları gerçekleştirmektedir. Buna göre Türk Silahlı Kuvvetleri personellerinin Jandarma karakollarından çekilmesi ile oluşan meslek boşlukları lojistik sınıflı askeri personelleri ile doldurulmaktadır.

Geçtiğimiz sene en az ilkokul mezunlarının başvuru yapabildiği lojistik sınıflı uzman erbaş ve uzman çavuş rütbeli askeri personel alımları gerçekleştirildi. Buna göre adaylar şimdi gözlerini yeniden lojistik branşlı askeri personel alımı ilanının yayımlanmasına çevirdi peki alımlar ne zaman yapılacak?

LOJİSTİK BRANŞ NEDİR VE ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı lojistik sınıfı branşı nedir? Buna göre bu sınıflar meslek pozisyonlarıdır. Yani Aşçı, beyaz eşya tamircisi, elektrikçi, oto elektrikçi, oto tamircisi, sıhhı tesisatçı, kaportacı, terzi, , duvarcı, sıvacı,boya ve alçı sıvacı, betonarme demircisi, fayansçı, çatı ustası, ahşap doğrama ve kaplamacı, ısı yalıtımcı, su yalıtımcı, çift kafa kesim makinesi operatörü, modüler beton baskı makinası operatörü, kompresör operatörü, karbon/fiber üretimcisi (fiberglasçı), kasap, bayan kuaförü, garson, soğuk mezeci, ızgaracı/dönerci, pideci, pastacı, tatlıcı vb. gibi pozisyonlar için alımlar yapılmaktadır.

Peki Jandarma Genel Komutanlığı en az ilkokul mezunu adayların başvuru yapabildiği lojistik sınıflı branşlı uzman erbaş ve uzman çavuş rütbeli askeri personel alımları ne zaman yapılacak? Şu an için resmi her hangi bir duyuru yok yani henüz en çok rağbet gören Jandarma Özel Harekat JÖH alımı ilanı da yayımlanmadı fakat alımların en kısa sürede yapılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim