İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı olarak görevlerine devam etmekte olan Jandarma Genel Komutanlığı bilindiği üzere profesyonel orduya geçiş sürecinde çok sayıda askeri personel alımı gerçekleştirmeye devam etmekte olup ilköğretim mezunu adaylar için de hak verdi.

Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanlardan en çok rağbet gören sınıflardan bir tanesi lojistik branşı sınıfıdır. Geçtiğimiz sene Jandarma Genel Komutanlığı ilköğretim mezunu çok sayıda lojistik branşlı askeri personel yani uzman erbaş ile uzman çavuş alımı gerçekleştirdi. Peki lojistik 2018 uzman alımı bu sene ne zaman yapılacak?

LOJİSTİK UZMAN ALIMI 2018

Jandarma Genel Komutanlığı 2018 yılında da en az ilköğretim mezunu adaylar arasından lojistik branşlı askeri personel alımı gerçekleştirecektir. Alımlar uzman erbaş ve uzman çavuş rütbelerinden gerçekleştirilmekte olup bu sene hangi tarihte yapılacağı bilinmiyor ancak önümüzdeki haftalar itibari ile ilanların duyurulması beklenmektedir.

Lojistik branş denildiğinde kamuoyuna genel olarak şoför, dağıtıcı pozisyonları akla gelmektedir. Ancak Jandarma Genel Komutanlığı lojistik sınıflı derken meslekçi uzman alımı gerçekleştirmektedir. Yani berber, aşçı, şoför, teknisyen, tamirci, terzi vb. gibi meslekler için uzman erbaş ile çavuş alımları yapılmaktadır.