Ülkemizde bilindiği üzere uzun yıllardır Suriyeliler kalmaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile şuanda Türkiye'de 4 milyon Suriyelinin olduğu belirtilmiş ve İdlib'de meydana gelen eylemlerden kaçan kişilerin Türkiye'ye doğru yola çıktığı vurgulanmıştı.

Buna göre bugün öğlen saatlerinden beri sınır kapılarında hareketlilik yaşanıyor. Akşam saatleri olduğundan beri sınır kapıları adeta doldu, taştı. Şu anda en az 100 bin kişinin olduğu Suriyeli, Türkiye'nin sınır kapısına dayanmış durumda. Peki bu kişiler Türkiye'ye alınacak mı detaylar nelerdir?

KAPILAR AÇILACAK MI?

Şu anda Cumhurbaşkanlığından ya da her hangi bir kamu cephesinden nasıl bir yol izleneceği açıklanmadı. Ancak en az sayılarının 100 bin olduğu tahmin edilen Suriyelinin yaşadıkları yerlerden kaçarak Türkiye sınır kapısına ulaştığı belirtiliyor. Gelen son görüntülere bakıldığında uzun araç kuyruklarının olduğu ve araç kuyruklarının sonunun hiçbir şekilde görülmediği gözükmektedir. Yani Türkiye sınır kapısına gelen Suriyeli sayısı 100 bini de aşabilir. Fakat kapılar açılacak mı, Suriyeliler kontrollü şekilde çadır kentlere mi yerleştirilecek yoksa hiçbirisi alınmadan geri mi gönderilecek net olarak bilgi yok. Detaylar geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.

TÜRKİYE KAÇ SURİYELİ VAR?

Editör: TE Bilisim