Bugün akşam saatlerinde gelen görüntüler ve videolar Türkiye'nin doğusunda birçok ili heyecanlandırdı. Sosyal medya hesaplarından hızla yayılan görüntülere göre Bingöl iline göktaşının düştüğü ifade ediliyor. Erzincan, Erzurum, Sivas, Tunceli, Ardahan, Diyarbakır, Artvin, Malatya, Elazığ, Trabzon  ve Bingöl illerinden olmak üzere birçok şehirde görülen ve sosyal medya hesabından hızla yayılan görüntülerde vatandaşların çektiği görüntülere göre göktaşı olduğu ifade edilse de henüz Bu konuda bir resmi bir açıklama bulunmuyor.

GÖKTAŞI MI DÜŞTÜ! GÖRÜNTÜLER!

Cep telefonundan kayıt altına alan görüntülerde karanlık havanın aniden aydınlandığı gürlüyor. Düşme sonrasında ise havada toz bulutları oluştuğu kameralara yansıyor. Bingöl'den çekilen görüntülerde Bingöl-Genç karayolunda araçla seyir halindeyken çekim yapan Veysel Sönmez o anları anlattı. İlçeye dönerken gökyüzünde Alev benzer bir cisim gördüğünü belirten Sönmez, bu cismin Bingöl'e düştüğünü düşünüyorum dedi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA;

Trabzonda faaliyetlerini sürdüren yerel bir gazetenin yaptığı habere göre Trabzon Emniyet Müdürlüğünün bu konuda gelen ihbarlar olduğunu ifade ederek. Yer yüzü ile ilgili bir durumun olmadığını. gelişmeleri takip etttikleri aktardı.

GÖKTAŞI NEDİR?

Diğer adıyla meteorit uzaydan dünya üzerinde düşen maddelerin genel olarak verilen ismidir. Göktaşı düşen nesnenin katı bir kalıntısıdır. Daha önce Çin'de yapılan birçok Araştırma sonucunda  göktaşları uzaydan atmosfer aşarak dünyaya düşerler. Kalın bir taş görünümünde olduğundan gök taşı olarak adlandırılır. Atmosferden geçen göktaşları basınç sürtünme ısı değişimi ufak parça ayrılırlar. Dünyaya kuvvetli parçalarla düşerler. En çok yaşanan Göktaş olayları 1920 yılında Namibya’da gerçekleşmiştir. Buradaki göktaşının ağırlığı 59.000 kilogramdır. Taşları termal maddeler içerdiği ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim