Resmi Gazete’de bugün yayınlanan İstanbul İlinde Emniyet Genel Müdürlüğünün Doğrudan Merkeze Bağlı Taşra Teşkilatı Olarak Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü Kurulması Hakkında Karar çerçevesinde İstanbul’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yeni bir birim kurulmasına yönelik olup yeni kurulan bu birim ise taşra teşkilatı olarak kurulan Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü oldu. İlgili karara ilişkin detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü

2018’de Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile birlikte kurulan Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü, doğrudan merkeze bağlı olarak görev yapmaktadır. Kurulduğu zamandan bu yana 247 personelin görev yaptığı bu birim bünyesinde polis memurları, Cumhurbaşkanı ve diğer devlet yetkililerinin programlarında, miting ve toplantılarında, gerekli olması durumunda ise spor müsabakalarında görevlendirilmektedir. Aynı zamanda doğal afet gibi durumlarda da yardımcı kuvvet olarak görev yapabilmektedir. Birim çalışanları siyah üniforma ile görev yapmakta ve 4 ilde çevik kuvvetin yerine görev yapmaktadır.

Doğrudan taşra teşkilatına bağlı olarak Ankara'da Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü ile bu müdürlüğe bağlı 4 şube müdürlüğü kurulan bu birime bugün yayınlanan karar ile birlikte İstanbul birimi de bu 4 ildeki birimlere katıldı.

Hazır Destek Polisi

Çevik kuvvet yerine görev yapan Takviye Hazır Kuvvet bünyesinde görev yapan polis memurlarına hazır kuvvet polisi denilmektedir. Peki hazır kuvvet polisi olarak görev yapmak için hangi şartların sağlanması gerekmektedir.?

Bu noktada hazır kuvvet polisi olarak ilgili birimde görev yapmak isteyenlerin ilk olarak polis olarak atanması gerekmektedir. Adayların, polis meslek yüksek okulları ve polis meslek eğitim merkezlerinden mezun olmaları aranan ilk şarttır. Çevik Kuvvet biriminde çalışmak için gönüllülük aranmamakta olup ihtiyaç halinde mezun adaylar bu birime yönlendirilmektedir. Hazır kuvvet polisliğinde ise adaylar bu birimde çalışmak için gönüllü olabilmektedir.

Arama ve kurtarma faaliyetlerine de katılacak olan ve 4 ilde kurulan birimlerde 1500’ yakın polise eğitim verilecektir. Geçtiğimiz Elazığ depreminde büyük bir rol üstlenen Takviye Hazır Kuvvet biriminde görevli polisler bu noktada doğal afet ve benzeri durumlarda da olay yerinde görevlendirilecek.