Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde devam eden operasyonların artması ve şehir içi operasyonlarının da artması ile Polis Özel Harekat ihtiyacı giderek arttı. İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı bulunmakta olan Polis Özel Harekatlar özellikle terör, uyuşturucu ve bomba ihbarları gibi büyük olaylarda görev yapmaktadır. Son alım ilanında mezuniyet en az liseye düşürülmüş askerlik ile KPSS'nin de kaldırılması ile yurt genelinden toplam 285 bin kişi başvuru yapmıştı. Toplam 10 bin PÖH alımı yapılırken önümüzde ki süreçte yeni bir PÖH alım ilanının daha yayımlanması bekleniyor.

Kadınlar İçin Kontenjan Ayrılacak Mı?

Polis Özel Harekat alımında geçtiğimiz dönem sadece erkek adaylar için 10 bin kişilik alım yapıldı. Ancak bayan alımları yapılmadı. Bayan alımlarının yapılması beklenirken kontenjan ayrılmaması büyük kargaşa yaratırken önümüzdeki süreç içerisinde yeni yayımlanacak olan Polis Özel Harekat alım ilanında bayanlar içinde kontenjanın ayrılması bekleniyor.

Şu an için Polis Özel Harekat alımının ne zaman yapılacağı bilinmiyor. Ancak yine yapılırsa 10 bin kişilik alımın yapılması tahmin edilmekte olup mezuniyetin yine lise mezunu ve askerlik ile KPSS şartının da aranmaması bekleniyor. Çünkü mezuniyetin kaldırılması ve askerlik ile KPSS şartının kaldırılması ile yoğun bir talep olmakta ve başvuran kişi sayısı oldukça fazla olduğu için en iyilerinin tespit edilmesi daha kolay olmaktadır.