Ülkemizde bilindiği üzere trafikte can kayıplarının yaşanmaması için trafik polisleri sıklıkla kontrollerini gerçekleştirmekte olup İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı asayiş personelleri de yine trafik kontrolleri, çevirmeler ve gbt sorgulamaları gerçekleştirmektedir.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ülkemizde yaşanan trafik kazaları hakkında detaylı bir bilgi vererek ilgili bilanço hakkında da duyuru yaptı. Can kayıplarının azaltılması için çalışmaların yapıldığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 5 bin trafik polisi alımının da müjdesini verdi.

5 BİN TRAFİK POLİSİ ALINACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklama da şuanda Emniyet Genel Müdürlüğünün 21 bin trafik polisine sahip olduğu ve bu sayının 2018 yılında 26 bine çıkartılacağını yani 5 bin trafik polisi alımı yapılacağını da müjdelemiş oldu. Peki trafik polisi alımları ne zaman yapılacak?

TRAFİK POLİSİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğünün bu sene 5 bin kişilik trafik polisi alımı yapması bekleniyor. Peki trafik polisi alımı ne zaman yapılacak? Buna göre tarih hakkında henüz net bir bilgi yok fakat alımların bir bölümünün kurum içi atama ile yapılıp yapılmayacağı konusu da henüz bilinmese de bu sene mutlaka trafik polisi alımlarının bir bölümlerinin PMYO, POMEM aracılığı ile gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

Memur İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim: 
Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER