Emniyet Genel Müdürlüğü bilindiği üzere 20. dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi için 20 bin kişilik polis alımı gerçekleştirmişti. Ancak bu alımdan sonra henüz başka bir polis alımı daha gerçekleştirilmedi.

12 bin kişilik Polis Özel Harekat alımı gündemdeyken EGM'nin kaç bin kişilik polis alımı yapılacağına dair duyuru geldi. Buna göre 25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de EGM'ye çok sayıda kadronun ihdas edildiği görüldü. Peki detaylar nedir. alımlar ne zaman yapılacak, 20 bin kişilik polis hangi sınıflar için yapılacak.

20 BİN POLİS ALIMI

25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazeteyi incelediğimizde Emniyet Genel Müdürlüğüne 20 bin kişilik polis alımı için kadronun ihdas edildiği belirtilmektedir. Tabi 21. dönem POMEM alımları Polis Özel Harekat düzeyinde yapılması bekleniyor. Ancak ilgili ilan Emniyet Genel Müdürlüğüne 20 bin Polis Memuru kadrosu tahsis edildiği duyuruldu. Yani Polis Özel Harekat sınıfı için her hangi bir bilgi verilmedi. Tabi PÖH sınıfı içinde ki polis memuru dendi bilinmiyor.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILIR

Peki 20 bin kişilik polis memuru alımları ne zaman yapılacak. Resmi Gazete'de bilindiği üzere genel olarak alım tarihi hakkında net bilgi verilmiyor. Şu an için bilgi yok fakat alımların en geç 21. dönem POMEM ile 3 - 4 ay içerisinde başlaması bekleniyor. Tabi şu da var önümüzde ki haftalarda ya da aylarda PMYO düzeyinde polis alımı ilanı yayımlanabilir.