Ülkemizde yaklaşık 12 milyon civarında emekli var. Emeklilere Ocak ve Temmuz aylarında zamlar yapılır. Ocak ayına tam olarak 4 ay var 4 ay kala Ocak ayında emeklilere ne kadar zam yapılacak? Bu konuyla ilgili çalışmalar başladı. Milyonlarca emekli yeni yılda yapılacak zammı merak ediyor emeklilere yapılacak zam ile ilgili tüm gelişmeleri haber detayımızda bulabilirsiniz.

İLK ZAM OCAK AYINDA

Merkez Bankası belli aralıklarla kamuoyuna tahmini zam oranı ve piyasanın TL değerini bildirir. Çoğu zaman emeklilere yüzde dört zam yapılmaktadır. Bu zam enflasyon artışı ile beraber değişiklik gösterse de çoğu zaman zam oranı yüzde 4'ü geçmez. Her sene olduğu gibi 2019 yılının Ocak ayında da emeklilere zam yapılacak.

 SSK Bağkur ve memur emeklilerine farklı oranlarda zamlar yapılacak. emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağını ilişkin şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

MERKEZ BANKASI AÇIKLAMASI

Resmi ağızdan bir açıklama olmasa da merkez Bankası'nın enflasyon rakamlarının yüzde 3,5 olduğu açıklanmıştı. Bu tahminlere göre yapılan incelemeler doğrultusunda yüzde 4normal zam yüzde 3,5 da enflasyon zammının yapılması bekleniyor. Kamu çalışanlarına ise yüzde 7 ile 7,5 arası zam yapılması beklenmekte.

Editör: TE Bilisim