Emekliler için 2020 yılında çeşitli iyileştirmeler yapılması beklenmekte olup bu noktada devletin emeklilere yeni fırsatlar sunması bekleniyor. Bu iyileştirmelerin yanı sıra aynı zamanda emeklilerin de talep ettiği isteklerin bu yıl içerisinde gerçekleştirilmesi isteniyor. Emekliler için gündemde yer alan ve talep edilen 8 iyileştirmeye ilişkin bilgiler ise haberimizin devamında yer alıyor.

Emekliler Derneği Talepleri Belirtti

Devletin 2020 yılı içerisinde emekliler için gerçekleştirmesi muhtemel 8 iyileştirme arasında aile yardım desteğinden ikramiyeye, promosyonda sağlık hizmetine kadar çok sayıda kalemde iyileştirmeye gidilmesi bekleniyor. Konu ile ilgili olarak memurlar tarafından gelene talepleri ileten ve 8 kalemde bu istekleri belirten Emekliler Derneği ile iyileştirmeler gündeme getirildi.

Derneğin kurul toplantısında emeklilerin yaşam şartlarını yükseltmek amacı ile 8 madde tartışılmış olup özellikle 65 yaş üzeri ücretsiz ulaşım hakkının her yerde geçerli olması olarak belirtildi Bunun yanında 2000 yılında sonra emekliler için intibak, prim kazancı ve prim ödeme gün sayısına bakılmadan emekli maaşlarının hesaplanması talep edildi.

Bayram Ödemesinde de İyileştirme

Emekliler için gerçekleştirilmesi talep edilen iyileştirmeler arasında her dini bayram öncesi gerçekleştirilen ödeme ve ikramiyeler de yer aldı. Ayrıca sağlık katkı payının da emekliler için alınmaması talep ediliyor. Türkiye Emekliler Derneği tarafından talep edilen ve 8 kalemde belirtilen bu iyileştirmeler hakkında hükümet kanadı ile yapılacak olan görüşmeler sonrasında bu tarz adımların atılması bekleniyor. İlerleyen zamanlarda konu ile ilgili açıklamalar yapılması bekleniyor.