2019 yılının sonuna yaklaşırken birçok emekli tarafından merak edilen konuların başında yeni yılda ödenecek olan zamlı maaş tutarı yer alıyor. Buna göre emekliler hem zamlı maaş hem de ek ödeme alacak. Ek ödeme miktarı ne kadar olacak? Merak edilen bir diğer konu da bu olup ilgili detaylar ise haberin devamında yer alıyor.

Ocak’ta Ne Kadar Ödeme Yapılacak?

Yaklaşık 13 milyon emeklinin heyecanla beklediği maaş tutarları hem ek ödeme hem de zam ile birlikte artış gösterecek. Bu artışa ek olarak emekli doktorlar ayrıca bir ek ödeme daha alacak. İlk olarak SSK ve BAĞ-KUR’lu olan emekliler bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranı kadar bir zam alacak. Bunun yanı sıra memur emeklileri ise ocakta yüzde 4 zam artışı ve temmuz ve aralık arasında TÜFE’nin yüzde 5’i aşması durumunda aradaki fark kadar bir zam daha alacak.

Merkez Bankası enflasyon tahmini gerçekleşirse SSK ve BAĞ-KUR emeklileri yüzde 6,82 zam, memur emeklileri ise yüzde 1,82 enflasyon farkı zammı ile yüzde 5,82 oranında bir zam alabilecek. Ayrıca yüzde 4’ü ve 5’i oranındaki ek ödeme de yine aylıklar üzerinden hesaplanacak ve bu da artışa neden olacak.

Doktorlara Üçüncü Ödeme

Emekli doktorlar ise ilave ek ödeme alacak olup bu ödeme yüzde 5,82 oranına göre 2 bin 353 TL’den 2 bin 490 TL’ye çıkacak.

Editör: TE Bilisim