Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta yapılan duyuruda corona virüsünden yaşlıların korunabilmeleri için en düşük emekli maaşlarının 1500 TL'ye çıkarıldığı belirtilmişti. Bu açıklama ile en düşük emekli maaşının 1500 TL'ye çıktığı öğrenilirken SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı zam oranları da duyurulmuş olmuştu. Buna göre Nisan ayı itibari ile en düşük emekli maaşına verilecek olan 237 TL'lik zam Nisan ayından sonra yatırılmaya başlanacak.

SSK ZAM ORANI

Corona virüsü öncesi SSK emeklisi en düşük 1263 TL maaş almaktaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda en düşük emekli maaşı 1500 TL'ye çıkarıldı ve en düşük emekliye 237 TL'lik zam yapılmış oldu.

BAĞ-KUR ZAM ORANI

Bağ-Kur ile emekli olan vatandaşlar corona virisü öncesi 1418 TL'lik maaş almaktaydı. Yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat ile maaşlar en düşük 1500 TL'ye çıkarıldı ve en düşük emekli maaşına 82 TL'lik zam yapılmış oldu.

NİSANDA ÖDEMELER BAŞLIYOR

Her ayın genel olarak ortasında maaş almakta olan emeklilerin bu ay ki maaşları zamlı olarak yatacak. Yani örneğin 15 Nisanda maaşını alacak olan SSK emeklisi maaşını (en düşük seviyeden alıyorsa) 237 TL'lik zamlı olarak alacak ve bir önceki ay 1263 TL alırken bu ay 1500 TL oranında maaşını alabilecektir. Aynı şekilde Bağ-Kur emeklisi de (en düşük emekli maaşından alıyorsa) Nisan ayında 82 TL zamlı olarak maaşını çekecek.

Editör: TE Bilisim