3 Ekim 2018 tarihi itibariyle Emeklilkte Yaşa Takılanlar Meclis gündemini yeniden meşgul etti. MHP İstnabul Milletvekili Arzu Erdem tarafından EYT konusu açılırken, yaptığı açıklamalarda EYT kapsamına giren emeklilierin sayısını da açıkladı. Sayın vekilimizin bildiği üzere Emeklilikte Yaşa Takılanlardan tutunda Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine atama bekleyen 100 binlerce KPSS adayının sesi olan Arzu Erdem 3 Ekim yaptığı konuşmada da EYT kapsamında çalışmaların yapılması gerekitğini belirtti.

Arzu Erdem konuşmasının devamında EYT kapsamına giren sayının yaklaşık olarak 700 bin olduğunu açıkladı. Çözüm süreci içerisinde görev alan komisyonlarında bu konuyl alakalı titizlik ile çalışmalarına devam ettiğini bildirdi. 

CHP KANUN TEKLİFİ SUNMUŞTU

TBMM bünyesine CHP milletvekilleri tarafından da EYT ile iglili kabun teklifini birleştirerek komisyona sunarak tek bir çatı altına getirilmesini talep etmiş ve TBMM Başkanlığına bu teklif sunulmuştu. Yapılan bu yasa tasarısının gelecek olan EYT kanununu kapsamasını kesin gözüyle bakılıyor. Kesin gözle bakılmasının sebebi ise EYT kanununun onayı için yeterli ve 700 bin kişinin bu yasadan faydalanacak olması gerekli adımların atılması için yeterli olarak görülmektedir. 

Editör: TE Bilisim