Emeklilerin başvuruları e-devlet üzerinden kabul edilecek. On binlerce emekli başvuru da bulana bilecek!!! Bayramdan önce de emeklilere ikramiye gibi çeşitli ödemeler yapılmıştı. Aynı uygulamanın bayramdan sonra da yapılmasına karar verildi.E- devletten başvuru yapan emeklilere 1000 TL’lik ödeme yapılacaktır.

Emekli maaşlarını e -devlet üzerinden Ziraat Bankasına taşıyan emeklilere ziraat bankası tarafından 1000 TL’lik ödeme yapılacak. Çeşitli kamu ve ya özel bankalar emeklilerin maaşlarını kendi bankalarına geçirmesi şartı ile promosyonlar ve kampanyalar uygulamaktadır. Ziraat Bankası da bu uygulamayı yapan ve emeklilik maaşını 3 sene boyunca değiştirmeden kendi bankasına taşıyacak ve taahhüt imzalayacak olanlara ödeme yapacak.

Ödemeler İçin Başvurular Nasıl Yapılmalıdır?

Emekli aylığı alan tüm vatandaşlar başvuru da kolaylıkla bulunabilirler. E devlet şifresi ile e devletin resmi adresinden giriş yaparak yapmalıdırlar. Eğer e devlet şifresine sahip değilseniz PTT’den 2 dakikalık bir işlemle şifrenizi alabilirsiniz.Kimi bankalar hiçbir ek şart talep etmezken, kimisi de maaş taşıma veya ek ürün kullanma şartlarıyla yüksek ödeme gerçekleştiriyor

E devlet üzerinden başvuru yaparken ziraat bankasına 3 sene boyunca maaş ödemelerini değiştirmeden buradan almaya devam edeceklerine dair söz vermelidirler. Başvuruları kabul edilen ve maaşları banka üzerine geçen emeklilerin hesaplarına ödemeler gerçekleştirilecektir.

Maaşlarını Geçiren Emekliler Maaşlarına Göre Ne Kadar Ödeme Alacak ?

Yapılan açıklamaya göre ödemler de maaş miktarları esas alınacaktır. Bu durum da emekli maaşı miktarı 1.500 TL'ye (1.500 TL hariç) kadar olan vatandaşlara 3 sene için toplam da 500 TL ödenecek!!! Maaşı 1.500 TL ve 2.500 TL arasında olan vatandaşlara ise 3 sene için toplam da 625 TL ödenecek!!! Maaş ödemesi 2.500 TL ve üzerinde olanlara ise 3 sene için toplam da 750 TL ödenecek.

Ayrıca emekli yakınını getiren vatandaşlara da ek ödeme yapan bankalar var. Bu yolla emeklilerin cebine 2 bin liraya varan bir para giriş yapıyor. Her bankanın farklı promosyon tutarların da ödeme yapacağı vatandaşlara duyurulmuştur.

Editör: TE Bilisim