Emekliler tarafından bu yıl beklenen maaş ve ikramiye ödemesinden biri de her yıl Kurban ve Ramazan Bayramı olmak üzere iki kere ödenen bayram ikramiyeleridir. Bu yıl Ramazan Bayramı için ikramiyelerini korona virüs salgını sebebi ile bir ay önceden alan emekliler Nisan ayında 1000 TL ödeme almışlardı. Bu noktada yaklaşan Kurban Bayramı öncesinden ise hem emekli ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği merak edilirken aynı zamanda ikramiyelere zam yapılıp yapılmayacağı da merak konusu oldu. Özellikle gündemde ikramiyelere zam yapılacağına ilişkin talepler yer alırken konuya ilişkin detaylar ve bilgiler haberin devamında yer alıyor.

CHP’den İkramiyeler 1500 TL Olsun Açıklaması

Her yıl Kurban ve Ramazan Bayramlarında 1000 TL olarak emeklilere ödenen bayram ikramiyesine ilişkin bir yasa teklifi CHP tarafından gelmiş bulunuyor. İlgili yasa teklifi Hamza Yerlikaya’nın kamu bankasına atanmasından sonra gelmiş olup CHP milletvekili CHP Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yapılan açıklama sonrasında ifade edilmiş olup açıklamanın devamında Kurban Bayramı’na az zaman kaldığını ifade ederek emeklilere bayram ikramiyesinin 1000 TL’den 1500 TL’ye çıkarılmasını istediklerini açıkladı. İlgili teklife yanıt ise henüz verilmemiş olup ilerleyen günlerde

Kurban Bayramı ikramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

Milyonlarca emeklinin merak ettiği bir diğer konu ise bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği olup konuya ilişkin olarak bir açıklama yapılmamış olsa da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yöneltilen bayram ikramiyelerinin erken ödenip ödenmeyeceğine ilişkin soruya Selçuk tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiği şeklinde bir cevap verdi.

2020 yılı itibari ile 31 Temmuz 2020’de başlayacak olan Kurban Bayramı 4 gün sürecek olup bayramın son günü ise 3 Ağustos 2020 olarak yer alıyor. Buna göre bayram ikramiyelerine ilişkin ödemenin bu tarihten önce yapılması bekleniyor. Ramazan Bayramı için ödemeler korona virüs salgını sebebi ile neredeyse bir ay öne çekilmiş olup aynı durum Kurban Bayramı için de göz önüne alınırsa ödemelerin temmuz ortasından itibaren yapılmasına muhtemel olarak bakılıyor.