Daha önce kamuda memur olarak istihdam etmiş ve toplu ödemesini olduktan sonra emekliye ayrılmış vatandaşlara müjdeli haber geldi. Bilindiği gibi eskiden toplu ödemeler en fazla 30 sene olarak yapılırdı. 30 senenin altında çalışanlara normal toplu ödeme ücretleri verilirken 30 seneden fazla çalışmış olanlara 30 sene çalışmış gibi toplu ödeme yapılmaktaydı. Yeni yürürlüğe girecek olan madde ile artık 30 seneden fazla çalışmış ancak 30 senelik toplu ödeme alan memur emeklilerine alacakları paranın tamamı ödenecek.

Başvuru Yapılmasına Gerek Yok

Takvim'de yapılan habere göre toplam 410 bine yakın memur emeklisine toplam 2 milyar lira para ödenmesi bekleniyor. 410 bine yakın memurun 30 yıldan fazla memur olarak çalıştığı ancak emekli olduklarında 30 senelik toplu ödeme ücreti aldıkları öğrenildi. Bu memur emeklilerine 30 seneden sonra çalıştıkları her bir sene için ödeme yapılacak.

Üstelik bu ödemeyi alacak olan memur emeklileri her hangi bir yere başvurmayacak ve dilekçe yazmayacak. Söz konusu emekliler araştırılacak ve direkt ödemeleri yapılacak. 7 bin 500 liraya kadar olan kısımın ilk 3 ay süre boyunca yapılması beklenmektedir.

Şu an için bu konu hakkında görüşmeler devam etmekte olup yakın bir tarihte memur emeklilerine müjdeli haberin kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Yürürlüğe girecek olan maddenin yayımlanması ile 410 bine yakın memurun yüzü gülecek. Detaylar oldukça sizlere aktaracağız.