Emeklilere ödenen ikramiyeler 2019'da artacak. Emekli ikramiyesi alan tüm emeklilere 2019 Haziran ve Temmuz aylarında enflasyon uygulaması kapsamında zam yapılacak. 24 haziran seçimlerinde vaat edilen ve geçtiğimiz Ramazan ve Kurban bayramında dağıtılan ikramiyler de zam oranlarıyla önümüzde ki bayramlarda da dağıtılmaya devam edecek.

Türkiye Emekliler Derneği, 2019 yılı içerisinde emeklilerin maaş ikramiyelerine en az ülke de yaşanan enflasyon oranları kadar zam talep etti. Dernek Başkanı tarafından bizzat yapılan açıklamay göre " Gelir ve aylıklar ile birlikte her yıl artan sosyal yardımlar gibi emekli bayram ikramiyeleri de artış sisteminde uygulanmalı" açıklamalarında bulundu.

ZAM 2019 YILI İÇERİSİNDE YAPILACAK

Emekliler için var olan yasa içerisinde tutarın artışı bir kurala göre bağlanmamıştı. Fakat yapılan açıklamalarda ikramiyelerin tutarları her yıl artabileceği açıklaması verilmişti. Eğer ikramiyelerde bulunan artış enflasyon ile birlikte endekslenirse tutar her yıl gerçekleşen Fiyat Endeksi oranında yükseltilecekti.

2019 yılı içerisinde yapılması gündemde olan zamlar 2018 yılı için enflasyon tahmini yüzde 20.8 olarak belirlenmişti. İkramiye tutarı yeni yılda bin 208 liraya yükselebilecek. Emekliler, bu durum içerisinde iki bayram için 2019 yılında 2 bin 416 lira ikramiye alarak, 416 lira artış yaşayabilecekler.

Editör: TE Bilisim