Emeklilere Müjde! 1200 TL Zam TBMM’den Geçti

1 Kasım seçimlerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarafından açıklanan vaatler arasında yer alan emeklilere verilmesi planlanan seyyanen ayda 100 YL zam yapılması resmen kabul edildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, daha önceden açıklanan BAĞKUR ve SSK emeklilere verilmesi açıklanan Seyyanen zam düzenlemesi kabul edildi.

SSK ve Bağkur Emeklileri için verilmesi planlanan seyyanen zam için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Katip Üyesi Emine Nur yapılacak olan ödeme için ilişkin önerge hazırladı. Buna Göre 2015 Yılı içinde açıklanan seyyanen zam oranı aylık 100 TL olarak TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. Binlerce Emeklinin gözü kulağı olan seyyanen zam için beklediği müjdeli haber sonunda geldi İşte emeklilerin merakla beklediği zam haberi.

Seyyanen emeklilere verilecek olan 100 lira zam TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. Emeklilere Ocak ayından itibaren ilave zam yapılması kabul edildi. Buna göre AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, emekliler için yapılması gündeme olan ödeme için gereken önergeyi hazırladı. Önerge kabul edildikten sonra hemen sonra Ocak ayında yapılacak zam ile birlikte ek olarak 100 lira seyyanen zam ödemesi daha yapılacak. SSK ve BAĞKUR emeklilerinin kış aylarında yapılacak olan zamla birlikte azda olsa yüzleri gülecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 1 Kasım seçimlerinde 100 liralık zam yapılması için emeklilere söz vermişti. Seçimleri büyük bir başarıyla tamamlayan AK Parti, tek başına iktidar gelerek 64. Türkiye Cumhuriyeti hükümetini kurma yetkisini Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'dan aldıktan hemen sonra vermiş oldukları vaatleri yerine getirmek için çalışmalara başladılar. İlk öncelik taşeron işçiler için çalışmaya başlayan hükümet, çok hızlı bir şekilde emeklilere verilmesi planlanan 100 Liralık seyyanen zam için yasa çıkartarak zammı maaşlara yansıtıyor. Böylece emeklilere yılda 1200 TL Ayda 100 Lira zam yapılmış olacak ve bu düzenlemeden faydalanmayan hiç bir emekli kalmayacak

Editör: TE Bilisim