SGK tasarruf tedbirleri doğrultusunda çalışan ve emeklilerden sağlık kesintileri ve ikramiyelerin iptal edileceği iddiası gündeme geldi!

Bugün görsel medyada yer alan bir habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı bir takım tasarruf tedbirleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu ile bazı çalışmalar yaptığı ifade edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde emekli ikramiyeleri kaldırılarak, 2020'de SSK, Emekli Sandığı ve Bağkur emeklilerine bayram ikramiyesi ödenmeyebilir denildi.

SGK tasarruf tedbirlerinde bir çok konu başlığı ele alındığı idda edildi. Fox Ankara Temsilcinin televizyon programında aktardığı bilgilere göre emeklilerden ve çalışanlardan sağlık kesintileri ve bayramlarda ödenen ikramiyelerin iptal edilmesi söz konusu olacak denildi.

Yapılan açıklamada emekli maaşından yüzde 5'lik kesintilerde 1200 Tl maaş için 60 Tl, 2000 Tl maaşı alan emeklinin 100 Tl, 2324 TL emekli maaşı alan vatandaştan ise 116 Tl kesinti olacağı yapılan açıklamalardan bazıları oldu. İlk kez 2018 yılında ödenmeye başlanan bayram ikramiyeleri için Mayıs ve Temmuz aylarında bayramdan sonra 1.125 Tl ödeme yapılması bekleniyordu. Sadece emeklilerle sınırlı olmayan bu ödemler kimlere yapılıyor?

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLİYOR!

Tüm emeklilere (bağkur, emekli sandığı ve ssk), Malullere, dul ve yetim aylığı alanlara, kısmı gelir ve aylık alanlara, iş kazası sonrası iş göremezlik geliri alanlara, vefat etmiş ise vefat edenlerin hak sahiplerine 2018 yılından beridir bayramlarda bin Tl ikramiye ödemesi yapılıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumundan bu konuda resmi bir açıklama geldi. Açıklamda medyada yer alan haberin doğru olmadığı ifade edildi. Emekli maaşlarından bir kesinti olmayacak, bayram ikramiyeleri kesilmeyecek. SGK resmi açıklaması için tıklayın

Emeklileri bu konda sadece resmi açıklamaları dikkate almaları önem arz etmektedir. Bu konudaki düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim