Bankaların Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan maaş sözleşmeleri sona eriyor. Şubat ayında milyonlarca emeklinin gözü maaş promosyonları için gelecek yeni haberde. Bankalar Birliği ile Sosyal Sigortalar Kurumu arasındaki görüşmeleri tamamlandığında 12,5 milyon emekli ne kadar promosyon ödemesi yapılacağı kesinleşecek. Buna göre tahmine dilen rakamlara göre en az 2.100 Tl ödeme gelebilir. Bu rakam önceki anlaşmada en 300 TL olarak duyurulmuştu.

2020 yılı ile 2023 yılları arasındaki maaş sözleşmeleri için bankalardan yeni açıklamalar gelmeye başladı. Buna göre Emekli maaş promosyon ödemelerinde vatandaşlar banka tercihinde kendileri bulunabildikleri aktarıldı.

Türkiye İş Bankası da yeni emekli olan vatandaşların Sosyal Güvelik Kurumlarına, emekli sandığından emekli olacakların ise halen çalışmakta oldukları kurumlara verecekleri dilekçeler ile yaptıkları başvurular sonucunda İş Bankasını tercih edilecekleri aktarıldı. İş Bankasının Türkiye genelinde 1300 şubesi ve 6500 ATM bankamatiği bulunuyor. Emeklilere ödenecek promosyon tutarı Ziraat Bankası ile aynı oranda olacak.

BANKALAR NE KADAR PROMOSYON ÖDÜYOR?

Ziraat Bankası, İş Bankası ve Vakıflar Bankasının yaptığı açıklamalarda halen mevcut olan emekli maaş anlaşmalarına göre yeni gelen müşteriler için; Emekli sandığı, Bağkur SSK emeklileri için maaş tutarının en az Bin Tl olanlar için 300 Tl, Bin Tl ile 2 Bin TL arasında olanlar için 375 Tl, 2 bin Tl üzeri maaş alanlar iin 450 Tl 3 yıllık peşin ödeme yaptıklarını aktardı.

12,5 milyon emekli vatandaş için Bankalar Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumları ile yapılacak olan maaş promosyon ödemelerine ait gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamaları indirebilirsiniz.

İŞİN OLSA