Korona virüs salgını, enflasyon, geçim sıkıntısı emekliler için büyük bir sorun olurken bu ay itibari ile emeklilere üç ödeme müjdesi birden verildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafında yapılan açıklamada bayram ikramiyelerinin tarihlerinin öne çekildiğinin açıklanması ile birlikte emeklilere bu ay içinde ikramiye, fark ve maaş zammı ödemesi yapılacak. Milyonlarca emeklinin yararlanacağı ödemelere ilişkin detaylar ve Bakan Selçuk’un açıklamasına ilişkin bilgiler haberin devamında yer almaktadır.

Emekliye Maaş Zammı Ne Kadar Oldu?

TÜİK tarafından bu ay başında açıklanan haziran ayı enflasyon oranı ile birlikte 6 aylık enflasyon oranı yüzde 5,75 olarak hesaplandı. Emekli Sandığı, SSK ve BAĞ-KUR’lu vatandaşların emekli maaşlarına da bu altı aylık oran dahilinde zam yapılmış oldu.

Buna göre 2000 öncesi SSK emeklilerinin maaşları 2 bin 233 TL olarak en düşük esnaf BAĞ-KUR aylığı bin 627 TL, en düşük tarım BAĞ-KUR’lu aylığıbin 534 TL olarak hesaplanış olmakla birlikte SSK’dan 2000 sonrasında emekli olanların aylıkları da bin 335 TL’ye yükselmiş oldu. En düşük emekli aylığı da zamma bağlı olup olmasın bin 500 TL olarak geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Memur emeklileri de yüzde 4 zam oranının yanı sıra yüzde 1,75 fark ödemelerini ise aylıkların Kurban Bayramı’na denk gelmesi sebebi ile maaşın da ikramiyeler ile birlikte ödeneceğini ifade etti.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek?

Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada bayram ikramiyelerinin ödenme tarihine ilişkin olarak Ziraat Bankası’nda her ayın 1 ve 2. Gününde maaşını alanlar için 28 Temmuz’da, 3, 4 ve 5. Gününde maaş alanlar ise 29 Temmuz’da, aylıklarını diğer bankalardan alanlar için ise ödemeler 28 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bakan Selçuk ayrıca yapılacak olan bu ödemeler kapsamında açıklamada bulundu. Bakan Selçuk “Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiden aileleri ile birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim