Her sene verilen bayram ikramiyesi 2019 yılında da verilecek. Emeklilerin ihtiyaçlarını karşılamada ve maddi açıdan destek olma noktasında başarılı sonuçlar veren bu proje bu sene de uygulanıyor. Emekli olan 12 Milyon TC vatandaşı Ramazan Bayramı kapsamında ikramiye alacaklar.

Emekliler her sene olduğu gibi bu sene de en çok bayram ikramiyesini ne zaman alacaklarını sormaya devam ediyorlardı. Beklenen açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından geldi. Gelen açıklama emeklilerin gönlüne su serpti.

Emeklilere Bayram İkramiyesi Geliyor!

Ramazan henüz bitmeden bayram ikramiyesini emeklilere vereceklerini açıklayan Selçuk, tarih olarak 31 Mayıs 2019'u gösterdi. Selçuk Emekli Sandığı üzerinden emekli olanlar hakkında da açıklama yaptı. Bu vatandaşların aylıklarının her ayın 1'i ile 5'i arasında yattığını hatırlattı. Emekli Sandığından emekli olan vatandaşların mağdur olmaması açısından 4 ve 5 Haziran'da yatması planlanan maaşlarının 3 Haziran'da yatacağını belirtti.

Toplamda 10.7 Milyar İkramiye Ödenecek!

Emeklilere yılda 2 defa olmak üzere dini bayramlarda verilen bayram ikramiyesinin bu yılki miktarı da açıklandı. Bakan Selçuk tarafından açıklanan verilere göre; Ramazan Bayramı İkramiyesi olarak emeklilere toplamda 10.7 Milyar TL ödeme yapılacak.