Ülkemizdeki binlerce emeklinin gözü kulağı açıklanacak olan zam oranında bulunuyor. Buna göre enflasyon oranına endeksli olarak BAĞ-KUR ve SSK’lı olan emeklilerin yeni yıl maaşları da zamlanacak. Fakat bunun yanı sıra emeklilere ödenen ikramiye ve ödeneklerde de artış olması gündemde. Sosyal Güvenlik Uzmanlarının belirttiği üzere yeni yılda emekli maaşlarında yaklaşık yüzde 8 oranında artış gösterecek. Yüzde 8’lik artış ise emekli maaşlarında yaklaşık 500 TL artışa sebep olabilir.

En Düşük Ödeme 100 TL

Emekli maaşlarına yüzde 4 ile 5 arasında değişen ek ödemeler ile emeklilerin yen yılda maaşları artış gösterecek Yeni yıl da SSK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşlarına 500 TL civarında bir artışın yansıması bekleniyor. Emeklilere en az 100 TL ödeme yapılacak olup en düşük maaş olan bin 125 TL’ye SSK emeklileri yüzde 8’lik zam ile bin 220 TL maaş alacaklar. Aynı zamanda yüzde 5 ek ödeme ile 61 TL ilave alarak maaşlarını yeni yılda bin 281 TL olarak alabileceklerdir.

Tavan Maaşa Yüzde 4 Zam

En yüksek emekli maaşı aylığı alanlar yani maaşı 5 bin 660 TL olan emeklilerin maaşları da yüzde 8,49’luk oranla 6 bin 139 TL’ye yükselecek. Bunun yanı sıra yapılacak olan yüzde 4 zam ile birlikte bu tutar artacak olup ödenecek en yüksek maaş 6 bin 385 TL’ye çıkacaktır.

Editör: TE Bilisim