Geçtiğimiz aylarda yapılan genel seçimlerden sonra yen hükümet sisteminin getirdiği istihdam programlarını destekleyebilecek yeni adımlar atılarak devam ediliyor. İşçi çıkarım olaylarını engellemek adına işletmeler bünyesinde yaşanılan durum esnek çalışmaya kadar birçok başlık düzeyinde yeni düzenlemelerin devreye girmesi için de hazırlıklar yapılmaktadır. 

Bu gelişmelerin ardından günümüzde de bazı kamu kuruluşların çalışma sistemlerinde esnek çalışmayı yavaş yavaş uygulamaya çalıştı. Pilot kurumlarından elde edilen veriler ve bilgilere göre esnek çalışma sistemlerini geliştirerek, işgücü piyasasına esneklik sağlayan bu sistem iş ve sosyal güvenlik anlamında da kanunlara eklenerek tüm kamu kuruluşlarında kullanılmaya başlanacak.

Yarım çalışma olarak ödeme yapıldığınıda çalışan kişilerin koşulları iyileştirerek, uzman kişiler devlet tarafında esnek çalışabilmek imkanları sağlayabilecekler. Bu durumun getirdiği avantaj ise bu sistem doğrutulsunda emekli olan vatandaşlar esnek çalışma sistemleriyle göreve geri dönebilecek.

YURT DIŞINDA DA ESNEK ÇALIŞMA YAPILIYOR

Türkiye üzerinde yavaş yavaş denenen esnek çalışma yöntemi yurt dışında da uzun yıllardan beri kullanılan bir yöntem. Almanya da 2,5 milyon, İngiltere de 4,2 milyon ve Amerika'da 10 milyon insana yakın vatandaş esnek çalışma sistemiyle çalışmaktadır.

Editör: TE Bilisim