Emekli olmak her çalışan için oldukça güzel bir hayal bugünün en önemli konusu ise emekli olan bir memur tekrardan memurluk görevine geri dönebilir mi?

 Milyonlarca emekli memurun merak ettiği bu konu hakkında bir üniversite sorular sordu. Emekli olan bir memur tekrardan vazifesine geri dönebilir mi? ya da farklı bir memuriyet alanında görev yapabilir mi? Bu sorunun cevabını Devlet Personel Başkanlığı verdi.

TEKRARDAN MEMUR OLARAK ÇALIŞMAK

 22 yıl memurluk vazifesini yerine getiren birisi tekrardan memuriyet için talep verebilir ancak bu konu için şu anda çalışma devam ettiği için devlet Personel Başkanlığı tarafından tüm konular değerlendiriliyor.

Bir üniversite bu konuyla alakalı devlet Personel Başkanlığına vazife malülü olarak emekliye ayrılan bir kişinin tekrardan idari kadroya atanıp atanmaması konusunda soru sordu. Geri gelen cevaba göre Vazife malülü aylığı almakta olan emekli memurun emekli aylığı kesilmeden üniversitede idari bir kadroya atanabilmesi söz konusu olduğu aktarıldı. Bu yazıda atanma şartının malülü görevinin yapıp yapamamasıdır yani sağlık ile ilgili bir sorun yok ise kesinlikle bu görevi yerine getirebilir.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı tarafından atananlar vakıf üniversitelerinde görev yapanlar milletvekilliği görevini bitiminden sonra öğretim üyesi olarak atananlar da bu görevleri yerine getirebilirler.

Editör: TE Bilisim