Türkiye Emeklilier Derneğinden yeni açıklamada; Emeklilerin vergi iadesi yerine getirilen, ek ödeme oranlarının yüzde 4-5 oranını getirildiğini hatırlatarak ek ödeme oranını yüzde 8-10 olması istediklerini aktardı.

Emeklilere yapılacak olan ek ödemelerde artış olması halinde ne kadar ödeme alacakları belli oldu. Sabah Gazetesinde yer alan habere göre Bağkurdan ve SSK’dan emekli olan bir vatandaşın en az 241,15 Tl artış olacak. En yüzde 10’luk artış durumunda ise 361,72 Tl maaş artışı olması bekleniyor. En yüksek emekli maaşı alanlar için bu oran 482 TL’ye çıkıyor.

EMEKLİNİN GÖZÜ MAAŞLARINA ARTIŞ YAPILMASINDA;

Emeklilere ramazan ve kurban bayramlarında Bin TL ikramiye ödemeleri yapılıyor. Mayıs ayının başında ödemeleri tamamlanan emeklilerin gözü kurban bayramı ikramiye ödemelerine çevrildi. Maaş promosyon ödemelerinde de vatandaşların anlaşma yaptıkları bankalar tarafından hesaplara 3 yıllık anlaşma ile hesaplara promosyon ödemeleri yansıtıldı. Vergi iadesi yerine getirilen yüzde 4-5 ek ödeme oranında ki artış yeniden gündeme geldi.

TÜED açıklamasında; emekliler geçinmekte zorluk çektiklerini ve eködeme oranının arttırılması gerektiğini ifade ettiler. Maaş zamalarını hesaplarken dikkat;  5454 sayılı kanun ile vergi iadesi olarak yapılan ödemelerde  maaşlara yansıtılan ödemeler maaş zamanları ile birlikte tutarlarda artış yaşanıyor. Emekliler Ocak ve temmuz aylarında yapılan maaş zamlarında çoğu kez bu ek ödemeyi unutarak hesaplama yapıyor ve maaş zammının eksik yattığından dolayı başvuru yapmaktadır. Maaş tutarın içinde yer alan ek ödemelerin düşülmesi sonrasında yapılan zamların hesaplanması gerekmektedir.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim