Geçtiğimiz günlerde, birçok kişi tarafından konuşulan haberler arasında emeklileri de ilgilendiren bir olay yer aldı. Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu, SGK tarafından alınan karar ile emekli öğretmen 67 yaşındaki Fuat Türkay'dan 8 aylık emekli maaşı geri istenmiş olup Türkay’ın toplamda 24 bin 451 TL geri ödeme yapması kararlaştırıldı. İlgili kararda Fuat Türkay ise karara itiraz ederek kendisinin hasta olduğunun ve o dönemde sadece 4 bin lira kazandığını ve mağduriyetinin sonlanmasını talep etti.

Kursta Öğretmen Olunca Borcu Çıktı

Türkay’a 2017 yılında Kangal Halk Eğitim Merkezi’nce ’hayat boyu öğrenme kursları’ kapsamında bağlama eğitim vermesi için teklif verildi ve bu teklifi kabul eden Türkay, 8 ay öğrencilere ve yetişkinlere bağlama kursu verdi. 2019 yılının ocak ayında SGK tarafından gelen yazıda emekli maaşının kesileceğini öğrenen Türkay, SGK’ya giderek nedeni hakkında bilgi istedi ve ’65 yaşını doldurmuşsun ve o yüzden kamu işinde çalışamazsın’ cevabı ile karşılaştı.

Türkay’dan o tarihte 65 yaşını doldurduğu halde kamu işinde çalıştığı gerekçesi ile kurs süresince aldığı emeklilik maaşının toplamı olan 24 bin 451 TL’yi geri ödemesi istendi.

Mağduriyet Giderilsin

Mahkemeye başvurduğunu belirten Türkay, "Bu konuda İdare Mahkemesi’ne gittim. Mağduriyetimi anlattığım birçok belge var. Başvurum reddedildi” ifadelerinde bulunarak devletin insanlar için var olduğunu ifade etti ve en kısa sürede mağduriyetinin giderilmesini talep etti.