Bu haber tüm emekli iken çalışan herkesi ilgilendiriyor Sivas ilinde ikamet eden emekli öğretmen Fuat Türkay hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan bir karar geldi. Anlatılana göre 67 yaşındaki Fuat Türkay 2017/2018 yıllarında Halk Eğitim Merkezinde 8 ay kurs verdi. Sosyal Güvenlik Kurumu ise bu dönemleri kapsayan emekli maaşı tutarı olan 24450 TL'yi geri istedi.

2019 yılının Ocak ayında emekli Türkay'a gelen tebligatta emekli maaşının kesildiği yazıyordu.  Türkay durumu Sosyal Güvenlik kuruma giderek sorduğunda yaş itibariyle 65 yaşını doldurduğunda kamu görevinde çalışamayacağını ifade edildi. 

"65 YAŞ ÜSTÜ EMEKLİ KAMU GÖREVİNDE BULUNAMAZ"

Türkay rahatsız olduğunu sosyal güvenlik kurumunu emekli maaşının geri iadesini istediğini ve 8 aylık ücreti ödemek de zorlandığını ifade etti.  Emekli öğretmen Türkay yaptığı açıklamalarda 27 yıl görev olduğunu Emekli olduktan sonra 2017 yılında Sivas ili Kangal ilçesine bağlı halk eğitim merkezi tarafından bağlama kursu vermek için teklif geldiğini ve bunu değerlendirdiğini kendisini aynı zamanda usta öğretici olduğunu, daha önce de buna benzer farklı kurslar verdiğini ifade etti.  Emekli öğretmen Türkay durumu değerlendirerek Sivas ili Kangal ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne gitti bağlama kursu vermek istediğini belirterek başvuruda bulundu. başvurusu kabul edilmesi üzerine bu kurslarda eğitim vermeye başladı kendisini Yaklaşık 4 bin TL'ye yakın maaş ödendi.

2019 yılında Ocak ayında Sosyal Güvenlik Kurumu'nda kendisine bir yazı geldiğinde emekli maaşı keseceğini öğrendi.  Bu durum üzerinde şaşkını karşısında nedenini öğrendiğinde 65 yaşını doldurduğu için kamu görevinde çalışamayacağını anladı. Fakat kendinin bu konuda bilgisi olmadığını ifade eden Türkay, bu konuda kendini bir sorumlu olmadığını ifade ediyor. Ayrıca devlet kurumu da Kendisinin 65 yaşını doldurduğunu çalışamayacağını bilmeli, Başvurusunu ret etmesi gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca idare mahkemesine de gittiğini başvurusunun reddedildiğini ifade etti. Ankara bölge idare mahkemesine başvuru yaptığını maaşından aylık 800 TL kesinti olduğunu bu ödemelerde ancak akrabaları ve yakınları sayesinde yapabildiğini,  kirada oturduğunu eşinden ayrı olduğunu, nafaka ödediğini, kredi borcu ödediğini dahası 800 TL Sosyal Güvenlik Kurumu ödeme zorunda kaldığı için zor durumda olduğunu ifade etti. Emekli öğretmen Türkay mağduriyetin giderilmesi bekliyor.

Konu ile ilgili düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.