DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin Suriye'den silinmesi ve Türkiye'ye tehdit olmaktan çıkarılması için devam eden Fırat Kalkanı Harekatında mehmetçik DEAŞ ve diğer terör örgütlerine yönelik yaptığı operasyon faaliyetlerine devam etmektedir. Operasyonun 150. günü kapsamında mehmetçik harekatına devam ederken DEAŞ hain bir saldırı düzenledi.

Konu hakkında net detaylar belirtilmemişken Gaziantep ve Kilis'de ki hastanelerin yaralı askerlerin iyileştirilmesi için alarma geçtiği duyuruldu ve DEAŞ örgütünün saldırısı sonucu toplam 5 askerin şehit olduğu ve 9 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri Açıklama Yaptı

Türk Silahlı Kuvvetleri konu hakkında basın açıklaması yaparak olayın 20 Ocak 2017 tarihi saat: 13.40'ta gerçekleştiği duyuruldu. Suriye El Bab Suflaniyah bölgesinde DEAŞ örgütünün Türk askerine yaptığı bombalı araç saldırısı sonucu 5 kahraman asker şehit olurken 9 askerin ise yaralandığı duyuruldu.
Söz konusu açıklamanın ardından bölgede ki operasyonların arttığı ve DEAŞ'lı unsurların tespit edilmesi ile sınırda bulunan topçu birliklerin unsurları imha etmesi için bölgeyi ateş altına alması beklenmektedir. Konu ve operasyonlar hakkında ayrıntılar geldikçe paylaşacağız.
Editör: TE Bilisim