İstanbul' da seçim sonçlarına yönelik gündem hala huzura kavuşmuş değil. Sürekli hareketliliğin yaşandı, tartışmaların ve açıklamaların bir türlü sonlanmadığı seçim sonuçlarıyla alakalı, Ekrem İmamoğlu' nun mazbatasının verileceği yönündeki iddialar da gündeme yansımış ve valilik kaynak olarak gösterilmişti. Bir gazeteci tarafından ortaya atılan bu iddialara daha önce yaptığımz haberde yer vermiştik.

Bu gündemi karıştıran iddiayla alakalı İstanbul Valiliği tarafından resmi açıklama yapıldı ve gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Ekrem İmamoğlu' da son dakika bir açıklama gerçekleştirerek, seçmen kontrolünün yapılması, çeşitli iddialar ve açıklamalara yönelik yanıtlar verildi. İmamoğlu yaptığı konuşmasında bu gündeme yönelik " Soyadından AK Parti’ye oy verdiği tespit edilen 3 bin 92 kişinin kaydı silinmiş” sözleri hakkında ise, "Soyadı kısmı bir komedi. Bolca skeç yapılır. İmamoğlu acaba kime oy verdi? Komik. Mesnetsiz olunca süreç işin ucunda artık ne söyleseler komik geliyor ama bu en komiğiydi. " şeklinde konuştu.

BÜYÜKÇEKMECE' DE SEÇMEN KONTROLÜ

" Şu an Büyükçekmece sokaklarında polisimizi de meşgul ederek, ev ev dolaşıp ne kadar ayıp bir şey. Altını çizerek söylüyorum yalan. İnsanları rencide edecek şekilde bir süreç yaşatıyorlar Büyükçekmece'ye. " ifadelerini kullanan Ekrem İmamoğlu tepki gösterdi. İstanbul seçim sonuçlarıyla alakalı Anadolu Ajansı' nın AK Parti' den veri alarak süreci manipule etmeye çalıştığını söyleyen İmamoğlu " Siz sandıklardaki veriyi AK Parti'den alıp süreci manipüle etmeye çalışıyorsanız, il başkanı açıklama yapıyorsa, AK Partili dostlarımız aldatıyorsanız, daha kötüsü Binali Yıldırım'ı ikna edip çıkıp kazandım açıklaması yaptırıyorsanız bu 100 yıllık basın rezaletidir. Bizim elimizde veri olmasa süreci toparlamak amacıydı. İstanbul afişlerle donatıldı. " ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim