Ekrem İmamoğlu tarafından bugün açıklanan duyuruda üniversite öğrencilerinisevindirecek bir haber verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu 30 bin üniversite öğrencisine yılda 3 bin 200 TL burs verileceğini duyurdu. İmamoğlu açıklamayı sosyal medya hesabından duyurdu. Buna göre açıklama ve burs detayları ise şu şekilde.

Sosyal Medyadan Açıkladı

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yayınlamış olduğu videoda "İstanbul'u öğrenciler için daha yaşanabilir bir kent yapmaya çalışıyoruz” açıklaması ile tam 30 bin öğrenciye yıllık 3 bin 200 TL'lik bir yardım yapılacağını ifade etti.İmamoğluayrıca yardımdan faydalanmak isteyen öğrencilerin 24 Kasım Pazar gününe kadar https://gencuniversiteli.ibb.istanbul internet adresinden başvuru yapmaları gerektiğini de açıkladı.

Başvuru Şartları Neler?

İlgili burstan faydalanmak isteyen öğrencilerin T.C. vatandaşı olmak, Öğrencinin kendisinin veya ailesinin/yakınının İstanbul’da ikamet etmesi, Lisans öğrencisi olmak, Normal öğrenim süresinin içinde eğitimine devam ediyor olmak, Devlet üniversitesinde veya Vakıf /Özel üniversitede yüzde yüz burslu okuyor olmak, Ara sınıf öğrencileri için yılsonu başarı notunun en az 100 üzerinden 60 ya da 4 üzerinden 2,50 olması, Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak, Kredi Yurtlar Kurumu'ndan burs almadığına dair belge ibraz etmek ve özel kurumdan burs almadığını beyan etmek şartlarını sağlaması gerekiyor.

Kimler Yararlanamaz?

İlgili burs desteğinden açık öğretim öğrencileri, 25 yaşından büyükler, üniversite son senesinde olanlar, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, disiplin cezası alanlar, uzaktan eğitim öğrencileri, ücretli değişim programlarında olanlar yararlanamamaktadır.