İstanbul seçimleriyle alakalı süreç nihayet netlik kazanmaya başladı derken, seçime itiraz süreçleri gündeme geldi ve 10 günü aşan süredir açıklığa kavuşturulamayan süreçde artık sonlara yaklaşıldı. Yapılan çalışmalarla alakalı son duruma bakıldığında, Ekrem İmamoğlu' nun açılan sandıklar sonrasında önde olduğu ve farkın 14 bin kişiyle sabitlendiği görülüyor. AK Parti tarafından seçimlerin yenilenmesi noktasında bir tam hükümsüzlük başvurusunun yapılacağı aktarılmış ancak tüm ilçelerde mi yoksa belli başlı ilçelerde mi bu seçimlere itiraz yapılacak netliğe kavuşmuş değil.

SOSYAL MEDYADA YENİ İDDİALAR ORTAYA ATILIYOR

Sosyal medya platformlarında bir takım iddialar dolanmaya başladı. Bu iddialarda, gazeteci Orhan Uğuroğlu tarafından yapılan bir açıklamada valilik tarafından CHP adayı Ekrem İmamoğlu' nun mazbatasının hazırlandığı, yakın zamanda verileceği yönünde ifadeler kullanılmıştı. Bu konuyla alakalı gündem bir anda hareketlendi ve herkes YSK tarafından böyle bir girişimin gerçekleştirilip, gerçekleştirilmediğini sordu. Konuyla alakalı İstanbul Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Aşağıdan o iddiaya yönelik atılan tweete bakabilirsiniz.

İDDİALAR ASILSIZ

" Gazeteci Orhan Uğuroğlu tarafından İstanbul Valiliği kaynak gösterilerek yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine dair paylaşım, gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. " ifadelerini kullanan İstanbul Valiliği, iddiaları netliğe kavuşturdu. Seçimlerle alakalı süreç henüz netlik kazanmadı. Ekrem İmamoğlu' nun İstanbul Belediye Başkanı sıfatını almasının ardından tam hükümsüzlük başvurusu yapacak olan AK Parti, seçimlerin tekrarlanmasını isteyecek.