Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından Ocak ayı içerisinde engelli kamu personeli seçme sınavı kapsamında memur alımı tercihlerinin açılması bekleniyordu ve sonunda müjdeli haber geldi. Adaylar ÖSYM aracılığı ile müracaatlarını gerçekleştirebilecektir. Buna göre EKPSS kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığının onay verdiği kurumlar memur atayacak. Peki EKPSS tercih ücreti var mı, varsa ne kadar, tercih ücretleri nasıl ,nereye hangi bankaya yatırılır? Adayların akıllarında bulunan soruların tamamını haberimiz içerisinde paylaştık.

EKPSS Tercih Ücreti Var Mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tıp kı KPSS 2020/2 ataması gibi EKPSS tercihlerinde de her hangi bir ücret almama kararı aldı. Buna göre 13 Ocakta başlayacak ve 19 Ocakta sona erecek başvurularda adaylar her hangi bir yere ücret ödemek zorunda kalmayacaktır.

Tercihlerin 2021 yılı için 20 TL ya da 25 TL olarak alınması bekleniyordu fakat ÖSYM müjdeyi vererek EKPSS'de her hangi bir ücretin alınmayacağını duyurdu. Bu sebepten dolayı puanınız ne olursa olsun, 50 - 55 - 60 - 65 - 80 - 90 fark etmeksizin zaten bir ücret ödemeyeceğinizden dolayı tüm adaylar başvurularını yapabilir. Kurumlara, pozisyonlara göre detayları öğrendikten sonra adaylar başvurularını ücretsiz olarak tamamlayabilir.

Editör: TE Bilisim