Engelli memur atamaları için adaylar uzun zamandır alım takviminin açıklanmasını bekliyor. EKPSS puanlarına göre gerçekleşecek olan alımların gecikmesi nedeniyle sosyal medya üzerinden sesini duyuran adaylar kurumların önceki senelerden daha çok alım yapmasını beklediklerini aktarmaktalar.

EKPSS İLE MEMUR ALIMI;

2018 yılı Aralık ayı atamalarında toplamda 2 bin 500 kişi atandı. Emniyet Genel Müdürlüğü yüzde 5 kontenjan vermiş, diğer kurumların yüzde 3 engelli kontenjanı ile 5 kamu kurumu için 8 bin 556 kişilik açığı bulunan memur olduğu belirtilmişti. Adaylar kamu kurumlarının engelli kontenjanının yüzde 3'ten yüzde 5'e çıkartılması gerektiğini ifade etmekteler.

657 sayılı DMK'nın 53. maddesine göre yapılacak alımlarda talepler her yıl Ekim ayına kadar DPB'ye bildirilerek kurumların kontenjan dikkate alınarak, adayların eğitim düzeylerine göre merkezi puanlarından alınan puanlara göre kura usulü atamaları gerçekleştiriliyor. Devlet Personel Başkanlığının geçtiğimiz haftalarda kapatılmasının ardından gerçekleşecek olan işlemlerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılarak yeni bir takvimin oluşturulması bekleniyor.

2019/1 ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Ağustos ayının gelmesi ile birlikte yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen henüz bir takvimin açıklanmaması 2019 EKPSS sınavına giren adayların gelecek planlarını ertelemelerine neden olmaktadır. Bu yıl içerisinde hiç alıp yapılmayacak mı soruları sorulmaktadır. Bu konuda yeni gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.