Geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde vaat edilen 3600 ek gösterge ile birlikteöğretmen, hemşire, din görevlisi ve polislerin maaşlarında artış olacak. 3600 ek göstergenin yürürlüğe girmesiyle birlikte emekli ikramiyelerinin de 25 bin TL artış olması bekleniyor. Bu meslek grubu çalışanlarının yakından takip ettiği konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde bir gelişme yaşandı.

Ömer Çelik Açıklamıştı

Geçtiğimiz haftalarda Ak Parti Sözcüsü Çelik tarafından yapılan açıklamada konu ile ilgili gelişmelerin yaşandığı ifade edildi. Çelik “3600 ek gösterge konusu ile ilgili yaklaşımımız pozitif bir yaklaşımdır. Negatif ele aldığımız bir konu yok arkadaşlarımız çalışıyor” ifadesi ile 3600 ek gösterge bekleyenlere müjdeyi vermişti.

Faruk Erdem Sosyal Medyadan Paylaştı

Takvim Gazetesi yazarı Faruk Erdem geçtiğimiz hafta Çalışma Bakanlığı'nda bir toplantı yapıldığını sosyal medya hesabında paylaştı ve "Şu sıralarda @ailevecalisma bakanlığı bürokratları 3600 ek gösterge artışı üzerindeki çalışmalarla ilgili toplantı yapıyor. İzlemeye devam ediyoruz." Şeklinde bir ifade kullanarak 3600 ek gösterge ile ilgili gelişmelerin devam ettiğini paylaşmış oldu.

Yıl Sonuna Kadar Meclise Gelecek Mi?

Gösterge kararı için Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan konunun Meclis kapanmadan gündeme gelebileceğini ve Meclis takviminin uygun olması halinde 3600 ek göstergenin seçim öncesinde çıkarılabileceği belirtmiş olmasına rağmen, meclisin tatile girene kadarki sürecinde konu ile ilgili olarak herhangi bir gelişme kaydedilmemişti. Süren çalışmaların tamamlanması ile birlikte meclise gelmesi bekleniyor.