Geçtiğimiz yıl gerçekleşen seçim sürecinin ardından vaat edilen 3600 ek gösterge ile ilgili açıklama geldi. Birçok kamu çalışanının merakla beklediği gelişmede Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci göstergenin kamuda çalışan tüm personeli kapsamında ilişkin bir düzenleme yapılmasını istedi. Kahveci, düzenleme ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan randevu talep ettiğini de ifade etti.

Kahveci’den 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı açıklamada “…Bu çalışmanın TBMM'de daha ne kadar bekleyeceğini bilemiyoruz. Önümüzdeki dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızla bir randevu talebimiz var, bu randevuda öncelikle 3600 ek göstergenin çıkarılması noktasındaki arzumuzu yenileyeceğiz. Bize göre de gecikmeden bir an önce bu ek göstergenin çalışanlara kazandırılması lazım" ifadelerine yer verdi.

“Gösterge Kabul Olursa Memur Alımı Olacak”

Kahveci ayrıca, kamuda hali hazırda çalışan ve ek göstergeyi bekleyen birçok memur olduğunu ifade ederken, ek göstergenin yürürlüğe girmesi ile kadroların boşalacağını ve yeni memur alımlarının da gerçekleşeceğini açıkladı. Konu ile ilgili olarak “Bunun bütçe ve kamu maliyesinin dengelerini sarsacak bir yükü yok, biz yük hesaplamasını da yaptık. Bu konuyla ilgili çalışmamızda plan bütçede bekliyor, İnşallah bir an önce çıkarılması noktasında arzumuz ve ısrarımız var” şeklinde açıklamada bulundu. Bu noktada ek göstergenin tüm çalışanları kapsaması durumda, farklı kadrolarda da emekliliğin gerçekleşeceği ve yeni alımların mümkün olacağını ifade etmek mümkündür.