Ülkemizde bilindiği üzere trafik terörü her geçen gün can almaya devam ediyor. Bunun önüne geçilmesi ve trafikte huzurlu bir hayatın yaşatılabilmesi için sigorta şirketleri ile Emniyet anlaşma yaptı. Buna göre tespit edilen çok fazla kaza yapan kişiler testlere tabii tutulacak.

Sigorta şirketleri şu ana kadar Emniyet Genel Müdürlüğüne çok fazla kazaya karıştığı gerekçesi ile 10 bin 600 kişinin bilgilerini iletti. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler ve onay sonucunda çok fazla kazaya karışan 10 bin 600 kişiye psikoteknik sınavı uygulanacak. Eğer bu sınavı aday geçemezse ehliyetini alamayacak.

PSİKOTEKNİK SINAVI NEDİR

Sigorta şirketlerinin Emniyet Genel Müdürlüğüne iletmiş olduğu 10 bin 600 kişi için psikoteknik sınavı yapılacak. Peki psikoteknik sınavı nedir. Bu sınavda adayın ani tepkileri ölçülüyor. Yani ani frenleme, refleksler, bir anda önüne araç çıkması ile ehliyet sahibinin yaptığı hareketler vb. gibi.

Belirlenmiş olan psikoteknik sınavından başarı ile ayrılan adaylara Emniyet Genel Müdürlüğü yeniden ehliyetini verecek. Ancak psikoteknik sınavını geçemeyen adaya ehliyet verilmeyecek.

SINAVI GEÇEMEZSE NE OLUR

Peki aday psikoteknik sınavını geçemez ise ne olacak? Buna göre aday sınavı geçemezse Emniyet Genel Müdürlüğü deneti ile yapılması beklenen psikoteknik sınavlarında sürekli olarak katılacak ve geçene kadar adaya ehliyeti verilmeyecektir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim