Ehliyet affı için TBMM'ye kanun teklifi sunuldu 1 Milyon şoföre müjdeli haber geldi.

Türkiye genelinde geçimini şoförlük mesleği ile sağlayan ve trafik kurallarına uymadığı için ceza alan ehliyetine el konulan binlerce şoför olduğu açıklandı. Şuana kadar 1 milyon şoförün ehliyetine el konuldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan kanun teklifine göre trafik kanunu çerçevesinde verilen kurallara uymayanların ehliyetini el konulması neticesinde işini kaybeden Bu sebeple mağdur duruma düşen binlerce vatandaşın bir kereye mahsus olarak affedilmesi istenildi.

KİMLER MUAF OLACAK?

Trafik kuralları hayati öneme sahiptir. Bu konuda gerek emniyet güçleri, fahri trafik müfettişleri jandarma trafik, emniyet trafik polisi rutin kontroller gerçekleştirecek Karayolları trafik kanununun ilgili maddeleri gereğince sürücülerin kurallara uyup uymadıklarını kontrol ediyorlar. Kurallara uymayanlar için Trafik Kanunun 47,48, 51,67 ve 118 maddeleri gereğince kendi  kusurları sonucunda geçici olarak ehliyetine el konuluyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan kanun teklifine göre ölümle sonuçlanan trafik kazalarında asli kusurlu olanlar ile uyuşturucu ve uyarıcı madde aldığı tespit edilen sürücülerin muaf olmak kaydı ile bir defaya mahsus cezalı affedilmesi istenildi.

Ehliyet affı sürücülerin Trafik kurallarını çiğnediğini ve yaptığı yanlışı fark edip tekrar yapmamayı amaçlayan kişiler için yeniden bir fırsat daha verilmek amaçlıyor. Niğde milletvekili Fethi Gürer İçişleri komisyonuna sunduğu teklifte; Karayolu trafik kanunu değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin bir geçici madde eklenerek; uyuşturucu ve uyarıcı madde aldığı için ehliyetine el konulanlardan, ölümlü trafik kazalarına asli kusurlu olanlar dışında diğer kişilere bir kereye mahsus olmak üzere ehliyetinin verilmesi talep edildi. Bu konuda yeni açıklamalar olduğunda aktarmaya devam edeceğiz

Editör: TE Bilisim