Türkiye korona virüsü çıktığı ilk günden beri bir çok konuda geniş çaplı önlemler almaya devam ederken geçtiğimiz haftalarda gündeme getirilen konu ile EGO tam kartların kişiselleştirilmeden kullanılmayacağı ve otobüslere binilemeyeceği belirtildi. Buna göre vatandaşların pek çoğu tam kartlarını kişiselleştirdi ancak halen kartları kişiselleştirmeyen vatandaşlar bulunmaktadır. Peki Ankara Kartlar nasıl kişiselleştirilir sizler için bu konuyu adım adım açıklıyoruz

EGO Kart Kişiselleştirme İşlemi

Eğer sizlerde Ankara Kart kullanıyorsanız ve kartlarınızı kişiselleştirmediyseniz hemen aşağıdaki yönergeleri adım adım takip ederek kartlarınızı kişiselleştirebilirsiniz.

1-) https://www.ankarakart.com.tr resmi sitesine giriş yapınız.

2-) Üst bölümde bulunan üye ol butonuna basınız ve karşınıza çıkan kutuları doldurunuz. (Ad-Soyad bölümünü büyük harfler ile doldurmayı unutmayın)

3-) Üye ol butonuna basın ve mail adresinize giriş yaparak gelen postada ki link üzerinden hesabınızı onaylayınız.

4-) https://www.ankarakart.com.tr sitesine üye girişi yapınız.

5-) Sol bölümde bulunan AnkaraKart Tanımlama botuna basınız

6-) Karşınıza çıkan ekrandaki tüm bilgileri doldurunuz ve kartınızın ön ile arka yüzünde yer alan rakamları ilgili ekranlara doldurduktan sonra Ankara Kart sistemine kayıt ediniz.

Yukarıdaki işlemler sizlerin kartları kişiselleştirmenize yarayacaktır. Ancak HES kodu eklememiş olacaksınız. Şuan için kartlar sadece bireysel olarak size ait olacak fakat HES kodu içerisinde olmayacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi kartlara HES kodu tanımlama hususunda çalışmalarına devam etmekte olup en kısa sürede gelecek güncelleme ile HES kodları da kartlara tanımlanabilecektir. ABB bu konuda sosyal medyadan duyuru yapacak olup duyuruları yakından takip etmekte ve ilk haberdar olmak için hemen aşağıdaki linklerden sayfamızı takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim