17 mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek sokağa çıkma kısıtlaması Ramazan Bayramında içerisine almakta. Bu kapsamda Ramazan bayramında tam kapanmadan muaf olacak kişilere Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'tan adayları sevindirecek müjdeli açıklama geldi.

Mansur Yavaş yaptığı açıklamalarda bayramda uygulanacak kararlara dair bir açıklama yaptı. Bildiğiniz gibi hepimizin evde bulunduğu bayram süresi boyunca bazı çalışanlar ve yasaklardan muaf olacak kişiler şehir Hizmetleri otobüslerini kullanacak. Bayram hediyesi olarak Belediye başkanından sevindiren açıklamalar geldi.

TÜM DESTEKLER VERİLİYOR!

Mansur Yavaş Ankara genelinde tam kapanma sonucunda esnaflara ve ihtiyaç sahibi ailelere 100 milyon TL lik destek paketi açıklanmış ve gıda ile nakdi destek sağlanmış ve bayram süresi boyunda devam edeceğini vurguladı.

EGO OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ OLACAK!

Tam kapanmada Bayramı evlerinde geçirecek olan vatandaşlar dışında yasaklardan muaf olan kişiler ücretsiz ulaşım sağlayabilecek. Tüm çalışanlar ve geçtiğimiz gün İçişleri Bakanlığında yayımlanan kabristan ziyaretleri genelgesi ile Şehit yakınları kabristan ziyaretleri için EGO otobüslerini ücretsiz kullanabilecekler. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir belediyesi Başkanı Mansur Yavaş şu açıklamalarda bulundu:

Bayram süresinde ise sokağa çıkma kısıtlaması muafiyeti bulunan vatandaşlarımız, EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecektir.

Mansur Yavaş açıklamalarına devam ederken Tüm şikayetler, İtfaiye ekipleri, ANFA personelleri görev başında olacak dedi. Açıklamada ise, Başkent 153 hattımız vatandaşlarımızın talep ve şikayetlerini çözüme kavuşturmak, ASKİ ve itfaiye ekiplerimiz ile ANFA Güvenlik personelimiz ise olası sorunlara müdahale etmek üzere görevlerinin başında olacaktır. şeklinde dile getirdi.

Editör: TE Bilisim