Korona virüse yönelik mücadele kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü 6 Kasım 2020 tarihli duyurusu ile HES kodu zorunluluğunu getirdi. Peki Ankara Kart nasıl kişiselleştirilir? Ankara Kart HES kodu nasıl tanımlatılır? Sizler için adım adım işlemleri nasıl yapabileceğinizi açıklıyoruz.

Adım Adım Ankara Kart Kişiselleştirme

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğüne bağlı otobüs, metro, ankaray kullanabilmek için kartların kişiselleştirilmesi gerekiyor ve HES kodunun tanımlanması gerekmektedir. Adım adım kartların nasıl kişiselleştirildiğini açıklıyoruz.

Resimli Anlatım

1-) www.ankarakart.com.tr adresine giriş yapınız. sağ üst bölümde bulunan üye girişi, üye olma alanından üye ol butonuna basınız.

2-) Karşınıza çıkan sayfadaki üye olma formunu doldurunuz. İsim Soyisim alanının tamamını büyük harf ile doldurunuz yoksa sistem hata verebilmektedir.Ardından üye ol yeşil butonuna basınız ve üyeliğinizi tamamlayınız. (E-Posta, SMS onayları için bilgilerinizin doğru girildiğinden emin olunuz)

3-) Üye olduktan sonra yine sağ üst bölümden üye girişi alanına basınız ve e-posta, şifre ya da T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapınız.

4-) Sisteme girdikten sonra sol menüden Ankara Kart tanımlama sekmesine tıklayınız

5-) Çıkan formda kartınızda yazan numara ve alanlarınızı doldurmanız gerekmektedir. Bu alanları kartınıza göre doldurduğunuzda Ankara Kartınız artık sizin T.C. kimlik numaranıza tanımlanmış olacaktır.