Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğünden ardı ardına vatandaşlara uyarılar geldi. EGM'den yapılan yazılı açıklamada Koronavirüs Covid-19 risk taraması nasıl yapıldığı açıklandı. Test için daha öncesinden Alo 184 hattından bilgilendirildiği ifade edildi. Vatandaşların iyi niyetinden faydalanarak hırsızlık, dolandırıcılık ve diğer suçlar için uyarılar yapıldı. Böyle bir durumla karşılaşanların 112, 155 veya 156 hattını aramaları istenildi.

SAĞLIK BAKANI KOCA UYARDI

Diğer bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Açıklamada Sağlık Bakanlığının koronavirüs için çat kapı değil planlayarak yapıldığı aktarıldı. Test yapılmadan önce 184'den arayıp bilgilendirildiği ifade edilerek SABİM 184 hattından telefon gelmemişse test amacıyla gelenlerin içeriye alınmaması ve kötü niyetli olan kişilere karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

60 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA UYARLAR;

Diğer yandan Almanya'da bulunan Duisburg Üniversitesi Hastanesinde yönetici olarak çalışan Hemşire Canan Emcan 60 yaş üstü kişilere daha dikkatli olmaları konusunda bazı uyarılarda bulundu. 60 yaş üstü kişilerin vücut dirençleri düşük olduğu uyarısında bulunarak, bulunduğu Üniversite Hastanesinde 60 yaş üstü koronavirüs tedavisi gören hastalardan 3 kişi kaybettiklerini ifade etti. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim