İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar ile bilindiği üzere bünyelerine bağlı bulunan Jandarma Genel Komutanlığında ki askeri personeller ve Emniyet Genel Müdürlüğündeki polis memurlarının kıyafetlerinin değiştirilmesine ilişkin yeni bir karar alınmıştı.

Bu bağlamda sadece Jandarma Genel Komutanlığına bağlı olarak görevlerini sürdüren Asayiş ve Jandarma Özel Harekat Komandolarının kıyafetleri değişmişti şimdi sıra Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki polis memurlarına geldi. Polislerinde kıyafeti Jandarma gibi değişecek. Peki yeni polis kıyafetleri nasıl olacak?

YENİ POLİS KIYAFETLERİ NASIL OLACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki polislerin kıyafetleri nasıl olacak. Buna göre polis memurlarının giymiş olduğu gömleğin kaldırılması, yerine t-shirt gelmesi ve elbiselerin bütünü ile kaba durmasının kaldırılıp yerine daha sportif ve rengi çok az değişmiş kıyafetlerin gelmesi beklenmektedir.

Öte yandan trafik polislerinin kıyafetleri hakkında da Bakan duyuru yaptı. Özellikle geceleri trafik polislerinin daha iyi görünmeleri için renklerde ciddi bir değişim olması bekleniyor. Gece trafik polisleri daha belirgin bir hale gelecek yine trafik polisi araçları ve teçhizatlarının da baştan sona değişmesi beklenmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü polis üniformaları hakkında yeni bir duyuru geldiğinde sizleri bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim