İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün farklı eğitim düzeylerindeki polis memuru ihtiyaçları için personel istihdamları 2020 yılında da tüm hızıyla devam edecek. Bilindiği gibi 2019 yılında kadın pöh alımları yapıldı. 2020 yılında kadın ya da erkek Pöh alımı yapılıp yapılmayacağı adaylar tarafından en çok merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Bu konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yapmıştı. Yaptığı açılamalarda EGM PÖH alımları içeriden olacağını ifade etti. 2020 yılında erkek ya da kadın pöh alımı ilanı açıklamayacak.

27. DÖNEM POLİS ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2019 Yılı polis memuru istihdamlarından 26. dönem alımları için sonuçlar ilan edildi. Adaylar yakın zamanda temel eğitimler alınacaklar. 27. dönem için yeni ilanların Mart ayına kadar yapılması beklenmektedir. Diğer yandan polis memuru alımlarında istenilecek. Başvuru şartları neler olacak : Yeni ilanlarda istenilecek, eğitim yaş ve fiziki parkur gibi başvuru şartlarına ait bazı detayları şu şekilde sıralanabilir.

Adayların T.C. vatandaşı olmaları, eğitim düzeylerinde en az lise, ön lisans ve lisans düzeyinde eğitime sahip olmaları, kamu personeli seçme sınavlarından taban puan olan 65 puana sahip olmaları, yaş şartında ise en az 18 yaşını tamamlamak ve 35 yaşından gün almamış olmaları, fiziki şartlarda erkek adaylar için 162-167 aralığında olmaları istenilecektir. Diğer yandan adayların kamu haklarından mahrum olmaları, yüz kızartıcı bir sıç nedeniyle ceza almamış olmaları, silah taşımaya engel bir hususun olmaları gibi şartlar aranacaktır. Yeni ilana ilişkin gelişmeler olduğunda aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim