Emniyet Genel Müdürlüğü 3 Şubat tarihli bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada basında çıklan bekçi maaşları hakkında doğru bilgileri paylaşıldı. Buna göre Bekçi maaşları ile bazı meslek grupların maaşlarının kıyaslandığını ve bu sonuçların doğru olmayacağı ifade edildi. Aynı fakülteden mezun olan iki kamu çalışanın farklı kadrolarda görevlendirilmesi ile özlük hakları bakımından farklılıklar göstereceği ifade edildi.

BEKÇİLER EN DÜŞÜK MAAŞ ALAN MESLEK GRUBUDUR!

Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi kolluk birimlerine yardımcı olmak için görevlendirilen personeller olduğu ifade edildi. Kolluk birimleri kendi arasında kıyaslandığında en düşük maaş alan meslek grubu bekçi personelleri olduğu ifade edildi. Ayrıca bekçilerin gece asayiş olaylarını engellemekle görevlendirildikleri hatırlatıldı. Gece çalışmanın risk açısından daha fazla olduğu farklı meslek gruplarına sağlanan hizmet zamlarından yararlanamadıkları ifade edildi.

LİSE MEZUNU BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?

Medya organlarında yer alan bekçi maaşları diğer meslek grupları ile karşılaştırmasının doğru rakamları oluşturmadığı ifade edildi. Bu bağlamda bekçilerin evli ve çocuklu maaşları ile diğer meslek gruplarındaki çalışanların bekar maaşlarının dikkate alındığı anlaşıldığı açıklandı. Buna göre lise mezunu olan ve bekar bekçi maaşı 4.527 Tl, Lisans mezunu bekçi ise 4.534 Tl maaş almaktadır açıklaması paylaşıldı. Açıklamanın tamamına erişmek için https://www.egm.gov.tr/03022020-tarihli-basin-aciklamasi adresini ziyaret edebilirsiniz.

BEKÇİ MAAŞLARI HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ.