Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığının bu sene 10 bin polis alımı ilanı yayımlayacağını geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurmuştu. Süleyman Soylu Karaman Polis Meslek Yüksekokulunda polis mezuniyet törenin de ki adaylara duyuru yaparken alım ilanı bekleyen adaylar için 10 bin kişilik alımın gerçekleştirileceğini müjdelemişti.

Merak ile beklenmekte olan 20. dönem Polis alımı ilanı sonunda yayımlandı. Buna göre Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS P3) puan türünden 60 ve üzeri puan alan adaylar için toplam 10 bin kişilik alım yapılacak.

İLAN YAYIMLANDI

Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile öğlen saatlerin 10 bin polis alımı ilanı yayımlandı ve adaylara sonunda müjdeli haber verildi. Peki alım ilanına kimler başvuru yapabilir.

ARANAN ŞARTLAR

Polis Akademisi Başkanlığı 20. dönem alımında 9 bin erkek ve bin kadın polis alımı yapacak. Peki alım ilanına kimler müracaat edebilir ve aranan şartlar nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Lisans Mezunu olmak
2015 ve 2016 KPSS'den P3 puan türünden 60 ve üzeri puan almış olmak
30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1988 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak)
Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak
Emniyet Teşkilatı şehit ve vazife malullerinin eş ve çocukları için KPSS P3 puan türünden 48 ve üzeri puan almış olmak
Sağlık sorunu olmamak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile aranmaktadır.

BAŞVURU TARİHLERİ

Şu an için Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin polis alımı başvuru tarihleri hakkında her hangi bir bilgi vermedi. Fakat yakın zamanda yapılması beklenen yeni bir duyuru ile müracaat tarihlerinin de belirlenmesi beklenmektedir.

https://goo.gl/PUzp9h
Editör: TE Bilisim