Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamasında 7 bin bekçi alımı için talimat verdiğini söylemişti. Bu açıklamanın üzerine geçtiğimiz ay OHAL kapsamınad çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin kişilik bekçi kadrosu tahsis edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin kişilik bekçi kadrosu tahsis edilmesi ile alımların yakın zamanda yapılacağı tahmin ediliyordu ancak haslen alım ilanına ilişkin bir bilgi verilmedi. Peki Rmniyet Genel Müdürlüğü 7 bin bekçi alımı ne zaman yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak
Sağlık sorunu olmamak
Lise mezunu olmak
Fiziki kusuru olmamak
Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak
Boy - kilo orantılı olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar bekçi alımı için aranacak olan şartlardır. Peki alım ne zaman yapılacak.

TARİH VERİLDİ Mİ

Emniyet Genel Müdürlüğü 7 bin bekçi alımı İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Hatay ve Mersin illeri için yapılacak. Ancak bir türlü konu hakkında açıklama gelmediği için tarih verilmedi. Emniyet Genel Müdürlüğünün 7 bin bekçi alımı aralıklarla yapması ya da hepsini bir anda yapması beklenmektedir.

Yapılan tahminlere göre Haziran ayı bitmeden Emniyet Genel Müdürlüğünün bekçi alımına başlaması bekleniyor. Bilindiği üzere yaz aylarının gelmesi ile terör operasyonları daha da artmaya başladı.

BEKÇİ ALIMI TÜM SORULARIN CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BEKÇİ MAAŞI İÇİN TIKLAYINIZ