Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mart ayında yaptığı duyuru ile 7 bin bekçi alımı talimatını verdiğini duyurmuştu. Alımların ne zaman yapılacağı merak ile beklenirken referandumdan önce 7 bin bekçi alımına ilişkin her hangi bir duyuru yapılmadı.

Geçtiğimiz gün çıkarılan OHAL kapsamında ki Kanun Hükmünde Kararnameler ile Emniyet Genel Müdürlüğüne bekçi kadrosu için toplam 7 bin kişilik kadro tahsis edildi. Buna göre Emniyet Genel Müdürlüğü toplam 7 bin kişilik bekçi alımı yapacak. 7 bin bekçi alımının hangi illere yapılacağı duyuruldu. Peki 7 bin bekçi alımı hangi şehirlere yapılacak.

HANGİ İLLERE ALIM YAPILACAK

OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin kişilik bekçi kadrosu tahsis edildi. Buna göre 7 bin kişilik bekçi alımı İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri için yapılacak. 

TERÖR BÖLGELERİ İÇİNDE ALIM YAPILACAK

Kanun Hükmünde Kararnameler ile İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illerine 7 bin kişilik bekçi alımı yapılacak. Bu illerden hariç olmak üzere terör olaylarının yoğun yaşandığı örneğin Şırnak, Mardin, Hakkari, Diyarbakır, Tunceli vb. gibi iller için de il valiliklerinden yapılan duyurular sonucu bekçi alımları yapılmaktadır. Bekçi ilanı yayımlandığında duyuru yapacağız.

Bekçi Maaşları Ne Kadar? Bekçi Görevleri Nedir?
Editör: TE Bilisim