İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık olduğunu tespit ettiği pozisyonlar için Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO, Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM ve Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM aracılığı ile polis alımları yapılmaktadır.

Geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmasında Türkiye'deki trafik kazaları hakkında yaptığı değerlendirmesinde görevli toplam trafik polisi memuru sayısını verdiği gibi bu sayının artırılacağına yönelik açıklama da yapmıştı. Buna göre 5 bin trafik polisi alımı yapılacak.

5 BİN TRAFİK POLİSİ ALINACAK!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında şu anda görevli trafik polisi sayısının 21 bin olduğunu ve bu sayının 26 bin civarına kadar yükseltileceğini belirtmişti. Yani 5 bin trafik polisi alımı yapılacak. Peki alımlar kurum içi mi yapılacak yoksa dışarıdan trafik polisi mi alınacak?

ALIMLAR NASIL YAPILACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü 5 bin trafik polisi alımı yapılacak peki alımlar nasıl yapılacak? Buna göre net olarak 5 bin trafik polisi alımı diye bir ilan yayımlanmayacak. İlgili 5 bin kişilik açığın bir bölümü kurum içi sınıf değişikliği ile kapatılırken bir bölümü ise PMYO, POMEM ve PAEM'den yetiştirilen öğrencilerin trafik şubesi sınıfına aktaraılarak toplam 5 bin kişilik trafik polisi alınmış olunacak.